Предавање о безбедности деце на интернету

Данас, 18. новембра  2022. године, у нашој школи је одржано предавање на тему безбедности деце на интернету. Предавачи су били представници Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, а ово веома корисно предавање одржано је у обе смене за ученике првог и другог циклуса, као и за родитеље у 16:30 часова.

На данашњем предавању ученици и родитељи су сазнали како правилно користити интернет, колико дневно треба проводити на интернету, ко су интернет-предатори и како се најбоље заштитити од њих. Едукаторке су давале поучне примере из праксе, а ученици су имали могућност да постављају питања и дају свој допринос данашњем предавању. На крају предавања сви учесници су добили летке са поучним информацијама о безбедности на интернету, као и број телефона 19833 који могу позвати у свако доба ако имају неко питање или проблем што је везан за сајбер – насиље.

Општи утисак ученика и родитеља је да је предавање било занимљиво и веома корисно, те да су сазнали и научили нешто ново из ове важне и популарне области.

Слике можете видети овде: https://drive.google.com/drive/folders/1NvIvKw_z7P4flXvKc9ZJvZ1tOqXu5FDp?usp=sharing