Обележено сто осамдесет година од оснивања наше школе

Данас, 24. новембра 2022. године, наша школа „Димитрије Туцовић“ у Јабучју обележила је сто осамдесет година постојања. Основана далеке 1842. године, наша школа је најстарија у ваљевском крају и једна од најстаријих у Србији. Она баштини веома дугу традицију постојања и рада, а својом просветном делатношћу обухвата простор села Јабучја, Скобаља и дела Паљува. Наша школа носи назив истакнутог борца за радничка права Димитрија Туцовића, који је 20. новембра 1914. године погинуо близу Колубаре, за време Првог светског рата, у 33-ој години живота.

Јубилеј школе обележили смо свечаном приредбом у којој су учествовали ученици од првог до осмог разреда укључујући и издвојена одељења, као и учитељи и наставници јабучке школе. Уз музички део, рецитале и народне игре, приредба је тако осмишљена да акценат буде на имену Димитрија Туцовића, Првом светском рату и љубави према нашој домовини Србији. Након обраћања гостима, директор школе Горан Милинчић уручио је захвалнице онима који су допринели развоју образовања наше школе и успешној сарадњи.

Данас смо имали велику част да угостимо угледне госте: из Школске управе Ваљево начелницу др Зорицу Јоцић, затим председника Општине Лајковац Андрију Живковића, потпредседника општине, директорке из предшколске установе, основне исредње школе, чланове Школског одбора и Савета родитеља, представнике цркве, пензионисане раднике школе и многе друге.

Након приредбе гости су позвани на свечани ручак који је протекао у пријатној атмосфери.

Овде можете видети видео запис: https://youtu.be/64JmdZ9Quso

Овде можете видети слике: https://drive.google.com/drive/folders/1-Npmav999wLndw5umFkqnjp1EojwhFi0?usp=sharing