Реализоване слободне активности током протекле недеље

Настава у овој школској години завршена је шестог јуна, међутим, у нашој школи су током претходне недеље биле спроведене разне слободне активности, на велику радост ученика. У томе су предњачили учитељи и ученици првог циклуса, мада су и у другом циклусу биле приређене журке за крај школске године. Учитељице четвртог разреда (у матичној школи и издвојеним одељењима) у сарадњи са родитељима су приредиле опроштајне забаве за своје четвртаке.

Учитељице ИО Доње Јабучје Тања Протић и Славојка Туфегџић реализовале су бројне забавне и едукативне активности са својим ученицама: у четвртак (8. 6. 2023)гледале су цртани филм „Замбезија“, док су у петак (9. 6. 2023)активности реализоване у сарадњи са наставницом енглеског језика Јеленом Радовановић. Ученице су имале прилику да иду у шетњу и у обилазак околине школе.Том приликом вођен је разговор  о биљном и животињском свету нашег краја. У понедељак(12. 6. 2023)дан су посветиле ликовној радионици на тему „Друг другу“. Ученице су на пластичним флашама и теглама осликавале разне мотиве, а по завршетку сликања свој рад су поклониле другарици којој желе. Уторак (13.6. 2023) био је резервисан за посету матичној школи. Све ученице издвојеног одељења ишле су у Матичну школу „Димитрије Туцовић“ где су се дружиле са ученицима трећег разреда, чија је учитељица Наташа Бајић Миливојевић. На поклон су добиле поруке пријатељства од ученика трећег разреда. Након тога су на школском игралишту организоване такмичарске игре у којима су учествовали сви ученици. У четвртак (15.6. 2023)организована је посета Градској библиотеци у Лајковцу, затим су учитељице и ученице обишле парк и отишле на сладолед. У петак је био планиран спортски дан, али је отказан због лоших временских услова, па је уместо тога реализована ликовна радионица. Ученице су вајале пласелином различите облике и уживале у дружењу. Учитељица трећег разреда Наташа Бајић Миливојевић је 15. 6. 2023. године организовала ликовну радионицу „Преобликовањем материјала до употребних и украсних предмета“. Ученици су донели разноврстан материјал за рад (неупотребљиве предмете) од ког су правили употребне и украсне предмете (пластичне флашице, чашице, теглице).

Током свих активности ученици су уживали и били радосни због заједничког дружења и проведеног слободног времена са другарима из школе. Родитељи су задовољни организованим активностима у којима су учествовала њихова деца.

Слике можете видети овде:

https://drive.google.com/drive/folders/1qDA-0FCZzRv8V_lhJ0msFKoGvQCQy_tm?usp=sharing