Обележен Светски дан књиге и ауторских права

Двадесет трећег априла у свету се обележава Светски дан књиге и ауторских права. Наша школа је ове године имала низ занимљивих активности поводом обележавања Дана књиге. Како деца, па и одрасли, све мање времена имају за читање и дружење са књигом, акценат је стављен на промовисање читања и на важност књиге. Поводом тога организовали смо школски литерарни конкурс „Књига – мој друг“, на којем су учествовали ученици од првог до осмог разреда. Најбољи литерарни радови награђени су књигама.

Наставница Сузана Тасић организовала је књижевно вече на тему народне љубавне лирике. Ученици другог циклуса су рецитовали народне лирске љубавне песме као што су „Љубавни растанак“, „Драги и недраги“, „Драга моја јеси л` се удала“… Рецитатори су имали и музичку пратњу, а хор ученика је извео и народне песме „Пред Сенкином кућом“, „Тројанка“, „Ајде Стамено“. Ученица шестог разреда Софија Ћатић отпевала је стару народну песму „Јечам жела Косовка девојка“. Публика, сачињена од ученика, наставника и родитеља, уживала је у литерарно-музичком програму.

Хол школе је украшен у складу са Светским даном књиге, а учитељица Биљана Симић Грчић је са својим ученицимаправила креативне књижице.

Слике можете видети овде: https://drive.google.com/drive/folders/1yXO8oiusfkaY943NW3eellRTEZgUE0_7?usp=sharing