Обележен Осми март

Осмог марта се у целом свету обележава Дан жена, дан који је посвећен женским правима и равноправности између жена и мушкараца. Овај дан је настао као дан борбе за женска људска права, односно, дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност женског пола. Први Дан жена је обележен 1909. године у Америци.

У нашој школи данас је обележен Осми март приредбама и ликовним радовима који украшавају хол школске зграде. Учитељица Биљана Симић Грчић организовала је приредбу за маме и баке поводом Дана жена. Ученици су рецитовали песме о мајкама и бакама, а све присутне гошће добиле су пригодне поклончиће које су њихова деца и унуци направили неколико дана раније.

Учитељица трећег разреда Наташа Бајић Миливојевић, као и учитељице ИО Доње Јабучје, Тања Протић и Славојка Туфегџић, обележиле су Осми март ликовним радовима. Наставнице енглеског језика, Марија Милић и Јелена Радовановић, са ученицима су правиле честитке за маме на енглеском језику и паное о Дану жена, такође на енглеском језику.

Колектив школе користи прилику да свим женама честита Осми март!

Овде можете видети слике: https://drive.google.com/drive/folders/1kmNgAIq6_e1EExuckMWD94JBxMczUuTx?usp=sharing