Обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Поводом Међународног дана борбе против вршњачког насиља који се још назива и Дан розе мајица, наша школа спровела је низ активности како би ученицима и родитељима скренула пажњу на важност овог дана.

У холу школе истакнути су плакати и поруке који позивају на дружење и толеранцију. Наставница енглеског језика и руководилац Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, Марија Милић, спровела је радионицу са ученицима другог и трећег разреда.Ученици су на радионици правили кључ пријатељства и крила на којима су исписали поруке о пријатељству. Након тога ученицима је пуштен филм о ненасиљу како би се подсетили шта спада у насиље и како се треба борити против њега. Циљ часа био је буђење свести о насиљу које је данас веома заступљено, али и развијање позитивних људских вредности као што су толеранција, емпатија, уважавање и прихватање различитости, решавање проблема на ненасилан начин.

Учитељица трећег разреда Наташа Бајић Миливојевић, обележила је Дан борбе против вршњачког насиља одржавањем родитељског састанка на којем је спровела радионицу „Стилови родитељства“. На родитељском састанку је разговарано о облицима вршњачког насиља и израђен је пано на коме су родитељи исписали поруке о начинима спречавања вршњачког насиља. Ученици трећег разреда су посетили и  предшколску децу, уручивши млађим другарима розе балоне у знак подршке борби против вршњачког насиља.

Слике можете видети овде:https://drive.google.com/drive/folders/196DV4R5gtIDO1aJ1HO9834EeKzVpfsVP?usp=sharing