Обележен још један Дан школе

Девети мај је важан датум за нашу школу, јер се тог дана обележава Дан школе. Ове године се навршава 180 година од оснивањаОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју, која је почела са радом далеке 1842. године. У дугој традицији свога постојања, наша школа образовала је и извела велики број генерација.Димитрије Туцовић, личност по којој јабучка школа носи назив, био је истакнути борац за радничка права и српски херој за време Првог светског рата.

Ове школске године акценат у обележавању Дана школе стављен је на спортске и еколошке активности, уз пригодну приредбу која је уприличена у међусмени. На приредби су у првом плану биле песме и игре ученика првог циклуса, зачињене хорским песмама ученика другог циклуса. Драган Радовановић, наставник физичког васпитања,током читавог дана организовао је турнире у фудбалу на којима су учествовали ученици другог циклуса. Победници на турниру и освајачи пехара су ученици осмог један.

Валентина Милутиновић, наставница биологије,данашњи дан је искористила у еколошке сврхе: ученици петог разреда прикупљали су и припремали биљке за хербаријум; ученици седмог разреда су учествовали у радионици посвећеној биомима, док су ученици осмог разреда представљали Црвенекњиге које су сами направили.

Све у свему, дан је био испуњен разноврсним активностима које су забележене на нашим фотографијама.

Слике можете видети овде: https://drive.google.com/drive/folders/1IVmDGo7s8Amb5vDNdRrNm3GKDSoGOPN1?usp=sharing