Наша Бојана докторирала!

Бојана Симић Туфегџић рођена је 21. марта 1982. године у Лазаревцу. Основну школу завршила је у родном месту Велики Црљени. Гимназију у Лазаревцу уписује 1997. године и завршава је 2001. године. На Филолошком факултету у Београду дипломирала је 2008. године на групи Српска књижевност и језик. Мастер студије уписује одмах по завршетку основних студија и завршава их 2009. године. Љубав према српском језику у њој нејењава, па одлучује да прошири своје знање и уписује докторске студије из исте области. 07. 09. 2022. године, Бојана брани своју докторску дисертацију на Филолошком факултету у Београду са темом: „Феномен зла у прози Миодрага Булатовића“.

Професионално ангажовање почиње на месту професора српског језика у Гимназији Лазаревац. Потом се кратко задржава у ОШ „Миле Дубљевић“ у Лајковцу, одакле прелази у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју, где остаје до данас.

Удата је и живи у Лајковцу. Мајка је петогодишње девојчице Неве. Бојана у слободно време пише поезију. Важи за оданог пријатеља, вредног и доброг радника.Особа која је увек спремна свима да помогне, упорна је и истрајна у свему.Ученицима  даје ветар у леђа, покреће их и мотивише. Знање им преноси са разумевањем и доста љубави. Колеге зна да саслуша и посаветује, због чега је веома поштована и цењена у колективу. Савесно и са много труда обавља свој посао. Уређивач је школског сајта од 2020. године.